Back4Good 2013.07.09. 18:43

Lucha Libre

Hogy Mexikóban mi a foci után a legkedveltebb sport? Lucha Libre a neve, olyasmi, mint a pankráció. Mexikóváros Arénájában minden pénteken mintegy 17.000-en gyűlnek össze, hogy szemmel kövessék a mexikói wrestling összecsapásokat. 

Egy este általában öt mérkőzésből áll, természetesen az utolsó a két legerősebb harcos csatája. A harcosok lehetnek Jók (Técnicos, akik tiszteletben tartják a szabályokat) vagy Rosszak (Rudos, tisztességtelen eszközökkel is harcolnak és a nézőket provokálják folyamatosan), az összecsapások természetesen a két oldal között folynak. Ezenfelül szokvbányos, hogy álarcot hordjanak, amelyek az azték harcosokra hajaznak.

Az összecsapások azért nem teljesen eredetiek, de nem is kamu az egész, mint a pankrációban. Az ütések gyakran valósak és nem ritkák a kisebb-nagyobb sérülések, agyrázkódás vagy véres ütközetek sem. 

Na... hát ilyenek a mexikói harcosok:

foto (29)

foto (26)

foto (25)

foto (28)

A bejegyzés trackback címe:

https://interpress.blog.hu/api/trackback/id/tr135397949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása